Mobirise

Programe

YACHT CLUB REGAL ROMAN isi propune dezvoltarea yachtingului in Romania, prin sprijinirea activitatilor sportive specifice si prin actiuni de protectie a mediului.

In consecinta, YCRR a pus bazele urmatoarelor programe:

Clasa Optimist

Clasa "Optimist", cea mai mica clasa recunoscuta ca atare, este destinata celor cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani si constituie primul pas pe drumul spre practicarea yachtingului. Fara dezvoltarea acestui sector, nu se pot cladi strategii credibile de dezvoltare a yachtingului sportiv pentru categoriile superioare.

Regata Unicredit

Prin acest program, Y.C.R.R doreste sa promoveze interesul pentru practicarea yachtingului in cat mai multe zone, oferind in acelasi timp copiilor o alternativa avantajoasa de petrecere a timpului liber.

Urmand exemplul orasului Constanta, acest program se va desfasura in parteneriat cu scolile, in cadrul unor clase speciale cu profil de yachting si cu instructori specializati in aceasta disciplina. Programul prevede un minimum de dotare si asigurarea calificarii instructorilor / arbitrilor, precum si actiuni de selectionare a celor mai buni sportivi si promovare a acestora.

Programul Protectia mediului

Una din preocuparile principale ale YCRR, statuata chiar in actul de constituire, il reprezinta "protectia ecologica a apelor apte pentru navigatia de agrement". Prin parteneriate cu organismele de protectie a mediului si apelor, cu Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, cu Autoritatea Navala Romana si cu alte organizatii non-guvernamentale, dezvoltam permanent proiecte menite sa indeplineasca acest deziderat.

Astfel promoveaza YCRR practicile de protectie ecologica, atat in randul membrilor sai, cat si al publicului larg, prin publicatiile sale. Descarca cele 10 porunci ale yachtman-ului!

Programul Danubius  DUNAREA LA CAZANE 

Interesul crescut pentru navigatia de agrement pe Dunare s-a concretizat prin initiativa propusa Consiliului Europei de catre EBA (European Boating Association, organizatie la care YCRR este afiliat) si Alianta pentru Turism. S-a solicitat adoptarea unei Directive privind acceptarea culoarului VII Paneuropean (Marea Nordului - Main - Rin - Dunare) drept cale de agrement, ceea ce deschide noi perspective in ceea ce priveste dezvoltarea turismului nautic international si autohton.

Concretizarea acestui program este o necesitate ce are la baza urmatoarele impedimente: 

• Lipsa completa a unei infrastructuri adecvate ambarcatiunilor de agrement

• Lipsa informatiilor referitoare la siturile istorice si naturale accesibile

• Lipsa informatiilor privitoare la navigatia pe Dunare (netransmiterea buletinului hidrologic in limba engleza reprezinta un neajuns)